Få hjælp til at skabe en god putterutine

Søvn er et emne, som fylder meget hos de fleste småbørnsforældre - og det er med god grund. En god nats søvn er nemlig vigtig for barnets udvikling, og samtidig er det her, at barnet får mulighed for at bearbejde dagens oplevelser, tanker og følelser, inden en ny dag med nye opdagelser venter. Af netop den grund udviklede vi bogen En godnatbog til Navn, som er skrevet af psykolog og børnebogsforfatter, Ina Victoria Haller.

Bogen er skrevet med et ønske om at hjælpe forældre og børn med at få indarbejdet en god og hyggelig putterutine, som kan geare barnet ned og finde ro efter dagens mange indtryk. I bogen finder I derfor inspiration til, hvordan en putterutine kan se ud samt et par gode råd og værktøjer til jer som forældre.

En fast rutine og tidsramme
En putterutine betyder, at man gør de samme ting på samme tidspunkt hver aften. Børn trives med gentagelser og forudsigelighed, og her vil en putterutine signalere, at det snart er sengetid, og at denne ikke er til forhandling.
Rutinen skal helst ikke vare mere end 15-30 minutter, og hvad den består af, er selvfølgelig helt op til den enkelte familie. Oftest vil den måske inkludere tandbørstning, nattøj, at få tisset af og sagt godnat til øvrige familiemedlemmer.

Afslut med en rolig aktivitet
Herudover vil det også være en god idé at afslutte rutinen med en rolig aktivitet. Det kunne f.eks. være højtlæsning, da det både er en hyggelig og afslappende aktivitet, I kan klare fra sengen, men også en aktivitet som er med til at styrke barnets sprogudvikling. En anden aktivitet kunne være en mindfulness-/afspændingsøvelse, som læses højt for barnet inden sengetid.
I En godnatbog til Navn finder I netop en lille øvelse, der kan læses højt med helt langsom og rolig stemmeføring, og som vil virke beroligende på barnet.

Udover de gode råd og værktøjer indeholder bogen selvfølgelig også en sød og personlig fortælling, hvor barnet spiller hovedrollen. Da barnet skal have læst godnathistorie i denne bog, handler den om en bamse, der rejser til landet, hvor man aldrig sover. Her får bamsen den ene spændende oplevelse efter den anden, men pludselig bliver bamsens krop træt, og så er det ikke længere lige så sjovt. Og hvem ved? Måske denne historie vil overbevise hovedpersonen om, er det alligevel er meget godt at sove lidt engang imellem?

Du kan læse mere om godnatbogen her! 💤

Andet på bloggen

03. Aug 2023 10:04

CFO hos Min Bedste Bog

Stillingsopslag CFO

Klar til skolestart! Gratis alfabetark og skoleskema

Bliv klar til den store dag med vores populære skolebog. Print også selv vores gratis alfabetark og personlige skoleskema!

Tag på en hyggelig skovtur og medbring jeres egen bingo

Tag på opdagelse i den skønne natur og se, om I får fuld plade med vores gratis skovturbingo! En hyggelig aktivitet for både store og små!

Tre gode råd om blestop fra vores nye bog

Overvejer I et blestop? I denne artikel deler vi tre gode råd fra vores bog om blestop, så I kan blive godt klædt på til at tage det store skridt.

Påsketegninger og den oplagte gave til påskeægget

Print og farvelæg de gratis påsketegninger fra vores søde farvebog, som desuden er en oplagt gave i påskeægget!

Få en god børnehavestart

At starte i børnehave er en stor ting for både barn og forældre. Vi hos Min Bedste Bog har samlet de bedste råd, samt en huskeliste til jer, så i kan føle jer klar og forberedt til den store dag.

Lad os tegne
...en isbjørn!

Følg tegneguiden med få lette streger og imponer ungerne med den velkendte isbjørn fra vores magiske vintereventyr!

Hjemmelavet pynt til Halloween og efterår

Lav jeres egen Halloween pynt med fine motiver fra vores populære spøgelsesbog. Et hyggeligt DIY projekt til efterårsferien!