Tre gode råd om blestop fra vores nye bog


Er I begyndt at overveje et blestop hjemme hos jer? I så fald er der gode råd at hente i vores herlige bog Navn vinker farvel til bleen, som er skrevet af psykolog og børnebogsforfatter, Ina Victoria Haller, med et ønske om at lette overgangen til en blefri hverdag.

I bogen finder I både en række gode råd til, hvornår det kan være en fordel at starte, samt gode råd til når først I er gået i gang. Herefter følger den personlige fortælling, hvor barnet vil opleve større tryghed ved at skulle smide bleen.

Her i indlægget har vi samlet tre gode råd, som I kan tage i brug, når I er klar til at begynde blestoppet.

Vælg tøj, som nemt kan tages af
I opstartsfasen kan det anbefales at give barnet tøj på, der er nemt at få af, f.eks. bukser med elastik i taljen eller kjole.
Prøv også at give barnet bukseble på, så det er nemt at få bleen af.

Lad pottetræningen foregå på badeværelset
Selvom det kan være fristende at sætte potten et sted, hvor barnet er underholdt af f.eks. tv, er det dog bedst, at barnet forbinder tis/afføring med badeværelset.
I starten kan I have faste tidspunkter, hvor I bruger potten. F.eks. før og efter måltider, inden sengetid osv.

Anerkend, men undgå store roser
Undgå at rose for meget eller bruge for store ord, da barnet så kan få oplevelsen af at skulle præstere. Langt de fleste børn har uheld i starten, så sørg altid for at have ekstra tøj med, hvis I er væk hjemmefra.

At stoppe med at bruge ble er en stor begivenhed i barnets liv, og det kan derfor være en fordel at være godt klædt på, så barnet føler sig tryg ved den nye situation. I vores bog om blestop, kan I læse endnu flere gode råd til jer som forældre og samtidig bruge bogen som et redskab til at forberede barnet bedst muligt.

I ønskes held og lykke med blestoppet.

Andet på bloggen

03. Aug 2023 10:04

CFO hos Min Bedste Bog

Stillingsopslag CFO

Få hjælp til at skabe en god putterutine

Er I udfordret, når det kommer til putning? I vores godnatbog finder I et par gode råd og værktøjer til, hvordan I kan skabe en god og tryg putterutine.

Klar til skolestart! Gratis alfabetark og skoleskema

Bliv klar til den store dag med vores populære skolebog. Print også selv vores gratis alfabetark og personlige skoleskema!

Tag på en hyggelig skovtur og medbring jeres egen bingo

Tag på opdagelse i den skønne natur og se, om I får fuld plade med vores gratis skovturbingo! En hyggelig aktivitet for både store og små!

Påsketegninger og den oplagte gave til påskeægget

Print og farvelæg de gratis påsketegninger fra vores søde farvebog, som desuden er en oplagt gave i påskeægget!

Få en god børnehavestart

At starte i børnehave er en stor ting for både barn og forældre. Vi hos Min Bedste Bog har samlet de bedste råd, samt en huskeliste til jer, så i kan føle jer klar og forberedt til den store dag.

Lad os tegne
...en isbjørn!

Følg tegneguiden med få lette streger og imponer ungerne med den velkendte isbjørn fra vores magiske vintereventyr!

Hjemmelavet pynt til Halloween og efterår

Lav jeres egen Halloween pynt med fine motiver fra vores populære spøgelsesbog. Et hyggeligt DIY projekt til efterårsferien!